Home > Interview Piet Boon

Interview Piet Boon

interview Piet Boon

19 december 2017

Piet Boon is een van ’s werelds meest toonaangevende (interieur)ontwerpers. Zijn werk is een inspiratiebron voor velen. Maar waar haalt Piet Boon zelf zijn inspiratie vandaan? En wat is zijn visie op (interieur)ontwerp? In een exclusief interview voor de special De mooiste wanden & vloeren, bij de vierde editie van The Art of Living van 2017, gaat Piet Boon hier uitgebreid op in.

 

Functionaliteit, esthetiek en individualiteit

Piet Boon is een internationaal gevierd topdesigner en oprichter van Studio Piet Boon. Sinds 1983 ontwerpt Studio Piet Boon hedendaagse exterieurs, interieurs en producten op maat voor de internationale luxemarkt. Het merk staat wereldwijd bekend om zijn buitengewone vakmanschap, kwaliteit, en visie en onderscheidt zich door de ontwerpfilosofie van het laten samenkomen van functionaliteit, esthetiek en individualiteit.

 

Exceeding the dream

Een ontwerp is voor Piet Boon pas geslaagd als het iets verwezenlijkt waar de opdrachtgever eigenlijk niet eens van kon dromen: “Exceeding the dream, dat is het ultieme doel.” Inspiratie krijgt Piet Boon onder andere van de jonge ontwerpers die werkzaam zijn in zijn studio. Maar ook op reis. “Je ziet vele landen waar materialen op een geheel andere manier worden toegepast. Dat is niet altijd tastbaar, soms ook typisch vanuit de cultuur,” aldus Piet Boon.

 

Piet Boon by Douglas & Jones

Sinds 2016 heeft Piet Boon zijn eigen tegelcollectie: Piet Boon by Douglas & Jones. Deze collectie is het resultaat van jarenlange ervaring van Douglas & Jones op het gebied van keramische tegels en het creatieve handschrift van Studio Piet Boon. De tijdloze collectie is opgebouwd uit acht bijzondere, met zorg samengestelde en ontworpen tegelseries.

 

Custom made binnen handbereik

Piet Boon: “Het verschil tussen natuursteen en het keramische product wordt minder. En dan zijn keramische tegels, die niet vlekken en nauwelijks slijten, een geweldig alternatief als men iets anders dan natuursteen wil. [Tegelproducenten] kunnen zich ook steeds meer richten op designers en waarmaken wat ze beloven. Hierdoor ontstaan bijna custom made producten, die ook voor de consument binnen handbereik zijn.”

 

De mooiste wanden & vloeren

Het complete interview met Piet Boon in de special De mooiste wanden & vloeren is online terug te lezen. Deze woonspecial, bij editie vier van 2017 van het woon- en lifestyle magazine The Art of Living, staat boordevol inspiratie en informatie. Zoals de meest recente woontrends, stylingideeën voor elke ruimte in huis en leuke binnenkijkers. Naast het interview met Piet Boon, komen ook andere autoriteiten op het gebied van wonen en design aan het woord, zoals Carlein Kieboom (hoofdredacteur en hoofd styling bij vtwonen) en Bertram Beerbaum (Kabaz Architectenbureau).

EERDER