Home > Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Cersaie

21 oktober 2016

Ieder jaar vindt in Bologna ‘s werelds belangrijkste tegelexpositie plaats: Cersaie. Op deze beurs komen nagenoeg alle internationale tegelproducenten samen om hun nieuwste collecties te presenteren. Dit is de beurs waar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van keramische tegels te zien zijn en beoordeeld worden. Voor VS Tiles altijd weer een uitgelezen kans om de speerpunten in de collectie voor het volgende jaar te bepalen.

Materiaalimitaties

Door nieuwe technieken is het mogelijk om verschillende structuren en materialen te vervaardigen. Hierdoor ontstaan bijzondere keramische tegels die niet te onderscheiden zijn van de originele materialen. Maar dan met alle voordelen en kenmerkende eigenschappen van tegels. Dit jaar aandacht voor verouderde betonlooks, de metaallook wordt in verschillende variaties nieuw leven in geblazen, maar ook komt er steeds meer nadruk te liggen op natuursteenimitaties als bluestone en leisteen in diverse uitvoeringen.

Grootformaat

Een andere trend die actueel blijft is het grootformaat. Niet alleen grootformaat in vloertegels (90×90), maar ook in de steeds omvangrijkere productie van slabs, grote keramische platen van gemiddeld 6 mm dik waaruit vervolgens vele (vaak volledig op maat) afmetingen kunnen worden gezaagd. Naar verwachting zal deze productie zich dit jaar weer verder ontwikkelen.

Viva

Ook was er tijdens Cersaie veel aandacht voor tegelproducent Viva, de winnaar van de ‘Ceramic Design Award 2016’. Deze prijs werd uitgereikt aan Viva voor de fraaie ‘L’H collection’. Een serie die de nieuwe technologische mogelijkheden fraai toepast in een bijzonder design. Zeker een mooie erkenning voor de innovatieve producten van deze producent.
De trends en ontwikkelingen gepresenteerd op Cersaie zullen in het komende jaar worden door vertaald binnen het uitgebreide assortiment van VS Tiles. Meer weten over deze toepassingen in uw showroom? Neem dan contact met ons op.

EERDER