Home > Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur, tegels en natuursteen spelen voor Studio Piet Boon daarin een onderscheidende rol. De tiles & stones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Het karakteristieke ingetogen kleurenpalet en de duurzame materialen, in combinatie met de functionele eigenschappen van keramiek en natuursteen, voorzien elk interieur van een uniek tijdloos Studio Piet Boon karakter.  De tijdloze en spannende collectie is opgebouwd uit zes verschillende en elk bijzondere design series. Het resultaat van het karakteristieke creatieve handschrift van de designstudio, ontwikkeld en vermarkt door Tegelgroep Nederland VS Tiles.

De grote kracht achter deze tegelcollectie is naast de verschillende vormen en afwerkingen zeker ook haar bijzondere details. De typische kenmerken van basis materialen – zoals het ambachtelijke productieproces van handvorm wandtegels vervaardigd door handgedrukte klei uit een mal – zijn beter dan ooit herkenbaar in het design van de tegels opgenomen. Bovendien sluiten de tiles & stones perfect aan bij de andere collecties die Studio Piet Boon voert.

Collectie

De tijdloze collectie is opgebouwd uit zes bijzondere, met zorg samengestelde en ontworpen tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES.  Het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. Elke serie kenmerkt zich door haar eigen specifieke eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. En kan zowel los als in combinatie met andere series toegepast worden. Wat de kleurstellingen betreft, het kleurenpalet van Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones sluit naadloos aan op de tinten die Studio Piet Boon toepast binnen haar projecten. Het zijn rustige kleuren die zich makkelijk laten combineren en een harmonieus en spannend geheel vormen.